Nye certifikater til kølemontører

I 2022 forventes det at A, B, C-certifikaterne erstattes af ét almindeligt kølemontørcertifikat, der gælder til alle kølemiddelfyldninger over 2,5 kilo – bortset fra ammoniak.

Der indføres samtidig et udvidet kølemontørcertifikat, som gælder alle kølemidler. Det vil sige, at det også dækker ammoniak og det nuværende D-certifikat. Arbejde med ammoniak stiller helt særlige krav og kræver derfor dette, særlige certifikat.

Alle nuværende kølemontørcertifikater udstedt efter 2012 gælder fortsat. De nuværende certifikater bliver ikke forældet når de nye træder i kraft, men de dækker stadig kun det, de er udstedt til.

Har man i dag kun A eller B certifikat, kræver det en efteruddannelse i brandbare kølemidler at kunne søge om at få det nye, almindelige kølemontørcertifikat.

Dansk Køl & Varmes medlemskursus i brandbare kølemidler giver et kursusbevis, der dokumenterer, at man har lært at arbejde sikkert med brandbare kølemidler op til 2,5 kg. Kursusbeviset kan desuden bruges som en del af en ansøgning hos DjH om det kommende, almindelige kølemontørcertifikat når det er indført.

Her kan du læse mere om de nye certifikater

 

 

 

 

Dette site benytter cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her >

OK