Nye certifikater til kølemontører

D. 1/1 2021 erstattes A, B, C og D-certifikaterne af ét almindeligt kølemontørcertifikat, der gælder til alle kølemiddelfyldninger over 2,5 kilo – bortset fra ammoniak.

Der indføres samtidig et udvidet kølemontørcertifikat, som gælder alle kølemidler. Det vil sige, at det også dækker ammoniak. Arbejde med ammoniak stiller helt særlige krav og kræver derfor dette, særlige certifikat.

I det nye system indgår også et særligt certifikat, der kun gælder den arbejdsplads, hvor køleteknikeren arbejder (typisk en ”intern” køletekniker). Det svarer til det nuværende E-certifikat.

Alle nuværende kølemontørcertifikater udstedt efter 2012 gælder fortsat efter 1/1 2021. De nuværende certifikater bliver derfor ikke forældet, men de dækker stadig kun det, de er udstedt til.

Har man i dag kun A eller B certifikat, kræver det en efteruddannelse i brandbare kølemidler at kunne søge om at få det nye, almindelige kølemontørcertifikat.

Denne uddannelse kan være Dansk Køl & Varmes medlemskursus i brandbare kølemidler. Kursusbeviset kan bruges til at ansøge hos DjH om det nye, almindelige kølemontørcertifikat.

Her kan du læse mere om de nye certifikater

 

 

 

 

Dette site benytter cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her >

OK