Sammen siden 1951

Den 24. februar 1951 blev AKB oprettet ved en generalforsamling for repræsentanter fra Jylland, Sjælland og Lolland Falster. Repræsentanterne var fra Vest- og Østafdelingerne af "Foreningen af autoriserede danske Køleserviceforretninger", og AKB blev en videreførelse af deres arbejde. Dengang var AKB en forkortelse af Autoriserede Køleteknikers Brancheforening - I dag varetager foreningen også varmepumpebranchen, men har valgt navnet Dansk Køl & Varme for at skabe klarhed omkring vores brancheområde. 

Efter at foreningen var konstitueret ved denne generalforsamling, foretog man en fastsættelse af kontingentet for år 1951, som dengang lød på 40kr pr. medlem. Efterfølgende besluttede bestyrelsen at udskrive et fornødent ekstrakontingent pr. 1. august 1951 på 10kr pr. medlem. 

Vi har gemt et referat fra foreningens oprettelse, som du kan læse her.

Siden foreningen blev dannet i 1951 er autorisationen blevet erstattet af et krav om at være ”sagkyndig” virksomhed, men vi har valgt at beholde betegnelsen ”autoriseret”, der i praksis har samme betydning og som de fleste kender og forstår.

  • 21-11-2019 09:49:18

Dette site benytter cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her >

OK