50.000kr i bonus for at blive køleteknikker?

1. maj blev blandt andet fejret af Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen med et udspil om, at unge, der tager en såkaldt "fordelsuddannelse" skal have en bonus på 50.000 kroner når de gennemfører uddannelsen.

Køletekniker er en af de 35 fordelsuddannelser, og AKB benyttede derfor anledningen 1. maj til at udsende en pressemeddelelse, der kalder Mette Frederiksens forslag for en god idé. Ikke mindst for på den måde at få opmærksomhed om kølebranchen og dens mangel på arbejdskraft.

I AKBs pressemeddelelse står der blandt andet:

”Vi tror på, at det vil være en god idé, at staten lokker flere unge til uddannelsen med en kontant bonus når de har gennemført den. De unge vælger nok ikke uddannelsen som køletekniker bare på grund af de ekstra penge, men de 50.000 kroner vil være et godt signal, der kan fange de unges opmærksomhed når de skal vælge uddannelse.

Der er en permanent mangel på faguddannet arbejdskraft i branchen samtidigt med, at vi kan forudse et betydeligt generationsskifte indenfor få år. Den udfordring skal der findes en løsning på. Ellers vil det skabe store problemer langt ud i samfundet.”

Forslaget blev generelt negativt modtaget ifølge medierne, og bliver derfor næppe til noget. Men det har pustet liv i debatten om manglen på unge, der tager en erhvervsuddannelse.


Du kan læse hele pressemeddelelsen her.

Dette site benytter cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her >

OK