Medlemsaktiviteter

Arrangementer og aktiviteter for medlemmer 

Udover at være vært på vores ERFA-møder og årsmøde, repræsenterer Dansk Køl & Varme kølebranchen ved arrangementer, uddannelsesmesser og events rundt omkring i landet. 

Du kan læse om de forskellige arrangementer længere nede på siden. 


Billeder fra vores medlemsarrangement på Chillventa 2022

 

Chillventa 2024

Dansk Køl & Varme inviterer til et unikt medlemsarrangement og ophold på Chillventa d. 8.-10. oktober 2024 i Nürnberg i Tyskland.

Chillventa er verdens førende messe inden for køle- og varmepumpeteknologi, og er anerkendt for at præsentere de nyeste produkter og teknologier inden for køl, isolering, C&I, automatisering, aircondition, ventilation og varmepumper. På Chillventa vil der være udstillinger, spændende foredrag og workshops med fagfolk fra hele verden, som holder dig opdateret på den nyeste teknologi, nye muligheder og kommende udfordringer for branchen.

Messen afholdes den 8. – 10. oktober 2024 i Nürnberg i Tyskland.

For at gøre oplevelsen endnu bedre, har Dansk Køl & Varme arrangeret et medlemstilbud til alle medlemmer. Vores medlemstilbud i 2022 blev en stor succes, og derfor har vi valgt at gentage det samme format. I år har vi sammensat et spændende program med både faglig indsigt og mulighed for at netværke med hinanden og andre fagfolk. Vi har udvalgt en række faglige oplæg på messen, som vi skal se sammen, og vi arrangerer en fælles middag en af aftenerne. Programmet vil blive offentliggjort her på hjemmesiden, når det er klar.

Dansk Køl & Varme har forudbestilt et begrænset antal hotelværelser på Living Hotel i Nürnberg, så vi kan bo det samme sted under turen. Vi har reserveret værelser fra d. 7.– 10. oktober 2024, så der er mulighed for at overnatte i Nürnberg både før og efter messen.

Hvis du ønsker at deltage til vores medlemsarrangement på Chillventa og ønsker at sikre dig et hotelværelse, så kontakt info@koeleteknik.dk.

Informationsmøde om den nye f-gas-forordning

Medlemmer af Dansk Køl & Varme inviteres til Miljøministeriets Informationsmøde om den nye f-gas forordning.

Mødet afholdes tirsdag d. 30. april klokken 14-16 i Taastrup.
 
Program:

  • Velkommen v/ Claus Schøn Poulsen, Teknologisk Institut
  • Baggrund for de nye regler v/ Mikkel Aamand Sørensen, Miljøministeriet
  • Generelt om indholdet i de nye regler v/ Martin Bjørnholst, Miljøministeriet
  • Forbud mod markedsføring og anvendelse (artikel 11 og 13 og bilag IV) v/ Mikkel Aaman Sørensen, Miljøministeriet
  • National opfølgning og andre initiativer v/ Mikkel Aaman Sørensen, Miljøministeriet
  • Afslutning v/ Martin Bjørnholst, Miljøministeriet

 
Medlemmer kan tilmelde sig via Dansk Køl & Varme ved at kontakte info@koeleteknik.dk.

Tilmeldingsfrist d. 26. april 2024 kl. 12:00.

Køle- og varmepumpeforum 2024


IDA’s flotte lokaler i hjertet af København dannede rammerne for Køle- og varmepumpeforum 2024, der blev afholdt torsdag d. 4. april 2024. I løbet af dagen blev der afholdt 18 forskellige oplæg fordelt på to spor, som deltagerne frit kunne vælge imellem. Det ene spor ’9th international symposium’ bestod af en række forskningsrelaterede oplæg, mens det andet spor ’2024 updates’ var industritekniske oplæg. IDA sørgede for lækker forplejning under hele konferencen, og deltagerne havde rig mulighed for at netværke på kryds og tværs i alle pauserne.

Dansk Køl & Varme arrangerede konferencen i samarbejde med Dansk Køle - og Varmepumpeforening, Teknologisk Institut og DTU Construct.

Klimaforandringer markerer sig tydeligere end nogensinde: Sebastian Mernild opfordrer til handling
Alle gæsterne var samlet til dagens første oplæg, der blev afholdt af Sebastian Mernild, der er en international anerkendt professor i klimaforandringer og glaciologi på Syddansk Universitet. Sebastian Mernild har desuden været hovedforfatter på den seneste rapport for FN’s klimapanel. Klimapanelet er verdens helt centrale organisation, når det handler om at dokumentere, hvordan det går med at bremse den globale opvarmning, så den ikke overstiger 2 grader. Sebastian Mernilds oplæg på dette års Køle- og varmepumpeforum omhandlede vores klimasystem i forandring, og han fortalte om de tendenser, variationer og ekstremer, som klimaforandringerne er skyld i. 

I et interview med Dansk Køl & Varme fortæller Sebastian Mernild, hvordan klimaforandringerne markerer sig tydeligere end nogensinde før. Derfor er det vigtigt at tale om vores fremtidige handlinger. Det gør sig både gældende i vores lokalsamfund og på den globale scene. Sebastian Mernild deler sine indsigter og tanker omkring den nuværende klimakrise, dens konsekvenser, og hvordan vi som samfund bliver nødt til at handle. Fra varmeekstremer til øgede nedbørsmængder – konsekvenserne af klimaforandringer er allerede mærkbare, og fremtiden tegner et billede af endnu mere ekstreme klimahændelser.  

- Over tid har vi set en stigning i udledning af drivhusgasser til atmosfæren. Det har medført, at den globale middeltemperatur næsten er steget 1,5 grader fra 1850 og frem til i dag. Det har den konsekvens, at vi ser en stigning i ekstreme hændelser. I Danmark oplever vi for eksempel flere varmeekstremer og færre kuldeekstremer, og det samme gælder i resten af verden. Vi ser altså et globalt klimasystem i forandring - og faktisk i hastig forandring. De seneste 30-50 år har vi set de hurtigste forandringer sammenlignet med de seneste 2000 år, og det giver grund til bekymring, siger Sebastian Mernild til Dansk Køl & Varme.

Hvad kan vi forvente i fremtiden?
- Vi kan forvente et gradvist varmere klima. I 2100 kan vi forvente, at den globale middeltemperatur er steget 3 grader fra år 1850-2100. I Danmark vil det blive varmere og vådere, og vi vil blive ramt af ekstreme vejrhændelser – både når det gælder høje temperaturer, tørke, kraftigt nedbør og oversvømmelser. Vi ser allerede meget af det i dag, men fremtiden vil byde på endnu mere intense ekstremhændelser, siger han.


Hvordan, tror du, at problemet med klimaforandringer kan løses?
- Der er ikke kun én løsning på problemet. En del af løsningen er, at vi skal have reduceret vores udledning af drivhusgasser til atmosfæren. Her kan man blandt andet se på de muligheder, der ligger i teknologiløsninger ved at omstille vores brug af energi og vores brug af forskellige former for gasser, der kan have en indvirkning på atmosfæren. En anden del af løsningen er, at vi skal omstille vores adfærd, så vi bliver bedre til at minimere vores forbrug og tænke mere cirkulært og mere genanvendeligt, end vi har gjort tidligere. Vi skal have ændret et samfund, der over tid er opbygget omkring brugen af kul, olie og gas. Så hvordan får vi det udfaset, samtidig med at vi omstiller os teknologisk og adfærdsmæssigt? Det er noget af det, der bliver interessant at følge de næste årtier på verdensplan, siger Sebastian Mernild afslutningsvis.


Kan kunstig intelligens forbedre varmepumpers energieffektivitet?

En anden oplægsholder på Køle- og varmepumpeforum 2024 var den tyske forsker Jonas Klingebiel fra Aachen Universitet. Jonas Klingebiel begyndte sit Ph.d.-studie for fire år siden, hvor han har forsket i, hvordan man kan bruge kunstig intelligens til at forbedre varmepumpesystemers energieffektivitet. Jonas Klingebiel gennemgik tre cases fra hans forskning, om hvordan man kan bruge AI til at øge energieffektiviteten af varmepumper. Du kan se en video, hvor Jonas Klingebiel fortæller om disse cases her. 

Best Student Project of the Year 2024 blev kåret
På konferencedagen kårede Dansk Køle- og Varmepumpeforening vinderen af deres konkurrence ”Best Student Project of the Year” indenfor køle- og varmepumpeteknologi. Det blev Arvydas Latvenas fra Litauen, der vandt prisen for hans Master Projekt, der handler om hvordan AI og machine learning kan implementeres i varmepumpeteknologien. Arvydas Latvenas har de sidste fire år taget sin Master uddannelse i Sustainable Energy på Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Han har specialiseret sig i køle- og varmepumper, og han har skrevet sit projekt i samarbejde med virksomheden Metroterm.

- Jeg tror, mit projekt har vundet prisen, fordi det er en god kombination af et akademisk projekt, og noget der kan bruges i praksis ude i industrien, siger Arvydas Latvenas

 

 

DM i Skills 2024

Som optakt til DM i Skills holder SkillsDanmark en uddannelsesmesse for folkeskole og gymnasieelever, hvor erhvervsuddannelser stiller op med en stand. Her stiller Dansk Køl & Varme op med en køleteknikerstand for at promovere køleteknikeruddannelsen. Det foregår den 18.-20. april 2024 på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Ligesom tidligere år, vil vi medbringe materiale om køleteknikerfaget og uddannelsesforløbet, og vi vil lægge særligt fokus på den store forskel, man som køletekniker gør for klimaet. Til vores stand medbringer vi et køleanlæg, og det vil være muligt for de besøgende at lave et rørbuk og tale med køleteknikerlærlinge. Det er vigtigt for de unge besøgende, at de kan møde unge mennesker, som er i gang med den uddannelse, de har spørgsmål til.

Det har stor betydning for markedsføringen af køleteknikeruddannelsen, hvis vi må låne en lærling fra din virksomhed, der skal stå på vores stand sammen med os. En hel dag, en halv dag, eller flere dage - det afhænger af, hvad der er muligt for jer. Vi refunderer lønudgiften til din lærling. 

Hvis du har en lærling, vi må låne til formålet, så kontakt os på info@koeleteknik.dk eller på tlf.: 46322111

Læs mere om DM i Skills 2024 her.

Chillventa 2022

Arrangørerne er nu klar til at byde dig velkommen til Chillventa 2022 d. 11.-13. oktober i Nürnberg, Tyskland. 

Chillventa er den førende messe indenfor køleteknik. På messen kan du møde fagfolk, som vil præsentere den nyeste teknologi indenfor områder som ventilation, air conditioning og varmepumper. Du vil derfor få indsigt i de nyeste trends, som præger den internationale kølebranche og få mulighed for at indgå i et hav af faglige diskussioner. 

Læs det specielle program for Dansk Køl & Varmes medlemmer her, som indbefatter en række særlige oplæg, faglige diskussioner og dertilhørende godt til ganen for medlemmer af Dansk Køl & Varme, som deltager på Chillventa 2022. 

Dansk Køl & Varme har også arrangeret en tur på restauranten Bruderherz, som er beliggende i Nürnberg. Her kan du få alt fra wienerschnitzel til svinesteg. Restauranten tilbyder tilmed også vegetariske retter, hvis det er noget, som du foretrækker.

Hvis du har lyst til at spise sammen med andre medlemmer af Dansk Køl & Varme, er du meget velkommen. Alt du skal gøre er at sende en mail til info@koeleteknik.dk for at blive tilmeldt fællesspisning på restaurant Bruderherz. Det skal du gøre senest den 8. oktober kl. 12. 

Du finder et kort over alle messehallerne på ChillVenta her. Vi har markeret alle de stande, som indgår i det særlige medlemsprogram (længere oppe på siden).