Årsmøde, ERFA-møder og kurser

I Dansk Køl & Varme tilbyder vi en række arrangementer og kurser for vores medlemmer. 

Regionale ERFA-møder

Kommende ERFA-møder

 • Region Hovedstaden: Torsdag den 21. september 2023 kl. 16.00. Sted: Ganløse Kro 
 • Region Nordjylland: Onsdag den 31. maj 2023 kl. 16.00. Sted: Den Jyske Håndværkerskole.
 • Region Sjælland: Onsdag den 7. juni 2023 kl. 16.00. Sted: Holbæk Køl A/S.
 • Region Syddanmark: 29. august 2023
 • Region Midtjylland: 30. august 2023

Tilmelding til info@koeleteknik.dk

Vil du dele dine erfaringer og sparre med ligesindede kollegaer? Deltag i ERFA-møder i din region. 

Køle- og varmepumpebranchen er underlagt en lang række love og regler, og som køleteknikker må man kæmpe dagligt for at overholde disse krav, som ikke altid er nemme at overholde i praksis. Af den årsag har Dansk Køl & Varme organiseret ERFA-grupper overalt i landet for at vores ordinære medlemmer kan mødes og udveksle erfaringer, diskutere aktuelle problemstillinger og andre situationer af praktisk eller teknisk karaktér. 

Du kan som ordinært medlem (installations- eller servicevirksomhed) møde dine kolleger under afslappede forhold og udvide dit netværk med fagligt kompetente og ligestillede fagfolk.

ERFA-grupperne er inddelt efter geografisk placering, således at der er en ERFA-gruppe i hver region i Danmark. Hver gruppe afholder møde 3-4 gange om året. Typisk arrangerer medlemmerne på skift møderne. 

Hør servicechef Nikolaj Lohse fra Kemp & Lauritzen A/S fortælle, hvorfor han mener, at alle kan få noget ud af at være til ERFA-møder. 

Jeg vil gerne vide mere!

Er du interesseret i at vide mere, kan du læse vores uddybende beskrivelse af ERFA-grupperne.

Derudover kan du som medlem også læse resuméer fra afholdte ERFA-møder. Resuméerne indeholder dagsordenen, og en kort beskrivelse af, hvad der blev talt om ved det pågældende punkt. 

Tidligere emner der har været drøftet på ERFA-møderne:

 • ”Hvad du bør vide om AB18” – den nye udgave af Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed.
 • Farligt gods.
 • Oplæg om persondataforordningen.
 • Lærlinge og uddannelse.
 • A-kassen ASE på besøg.
 • Digitalstyring af biler, montører og lovpligtige eftersyn.
 • ISO certificering.
 • Brandregler i forhold til køle- og frostrum.
 • Udfordringer og konkurrence i kølebranchen.
 • Kølemiddelsituationen på kort og lang sigt.
 • Datasikkerhed
 • Hvordan man sikrer sig imod bakterier mv. i rørsystemer med glykol?
 • Lagerstyring
 • Hvorfor og hvordan arbejder et ventilationsfirma med køleteknik?.
 • Service opgaver i forhold til anlægstyper
 • Oplæg om gevinsterne ved digitalisering af sagsstyring
 • ”Fremtidens kølemidler. Hvad sker der med R404A? Hvor brugbare er alternativerne? Hvilke kølemidler kan man får hos grossisterne fremover?
 • Hvordan forhindre man tyveri fra firmaets biler.

Årsmøde 2022

For at finde informationer om Årsmødet 2022, kan du klikke her.

Dansk Køl & Varmes Årsmøde og generalforsamling løb af stablen d. 11. november 2022. 

Dansk Køl & Varmes Årsmøde er det største arrangement for kølebranchen i Danmark og en unik mulighed for at få lov til at møde og udveksle erfaringer med fagfæller fra hele landet. 

Årsmødet bestod af en generalforsamling, hvor der blev truffet vigtige beslutninger om retningen for Dansk Køl & Varme samt for kølebranchen som helhed. Derudover var der faglige arrangementer samt en stor festmiddag med dertilhørende overnatning.

Grundfos, som er verdens største producent af cirkulationspumper, var vært for en stor del af Årsmødet i 2022. Arrangementet foregik derfor i Grundfos' hovedkvarter i Bjerringbro, beliggende i Viborg Kommune. 

Du kan læse mere om Årsmødet og generalforsamlingen 2021, hvor Thomas Panum blandt andet blev valgt som formand for Dansk Køl & Varme.

Program

Ved at klikke her kan du finde årets program samt praktiske oplysninger om Dansk Køl & Varmes Årsmøde 2022. 

Den 8. november 2022 sendte vi desuden en mail ud til deltagerne med opfølgende, praktiske informationer. Har du ikke fået den, eller er den blevet væk i din indbakke, kan du læse den her.  

Kort

Nedenfor ser du et kort over Bjerringbro/Grundfos. Vi skal under Årsmødet både besøge Grundfos Center, Grundfos Fun Hall og Grundfos Museer: "Founders Home" og "The Factory". Af denne grund har vi lavet et kort, så de deltagende kunne finde rundt mellem de forskellige aktiviteter. 

Udstilling på Årsmødet 2022  

Fredag den 11. november kunne deltagerne til Årsmødet og generalforsamlingen 2022 besøge standene i vores udstillingsområde i Grundfos' Event Hall (se kort her). Det fremgår af programmet, hvornår det VAR muligt at besøge udstillingsområdet.

Fristen for at booke en stand er udløbet.

Dagsorden for generalforsamlingen 2022

Du finder referatet fra forrige års generalforsamling på siden her (kræver login). 

Du kan læse Dansk Køl & Varmes vedtægter her

Kandidater til bestyrelsesposterne 

Du kan læse om de medlemmer, der havde meldt deres kandidatur til de to ordinære bestyrelsesposter og de to bestyrelsessuppleantposter her.

Kandidaterne er afbildet herunder. Øverst fra venstre: Per Andersen (Holbæk Køl A/S), Stig Nilsson (Selantec ApS), Jonas Sejer (Køl & Varmepumpe X-perten), Casper Christiansen (Advansor A/S) og Rudi Weje (Nordkøl A/S).

 

 

 

Chillventa 2022

Det er nu fire år siden, at Chillventa sidst har afholdt et fysisk event. Men nu er arrangørerne klar til at byde velkommen til Chillventa 2022 den 11. til 13. oktober i Nürnberg, Tyskland. 

Læs det specielle program for Dansk Køl & Varmes medlemmer her, som indbefatter en række særlige oplæg, faglige diskussioner og dertilhørende godt til ganen for medlemmer af Dansk Køl & Varme, som deltager på Chillventa 2022. 

Chillventa er den førende messe indenfor køleteknik. På messen kan du møde fagfolk, som vil præsentere den nyeste teknologi indenfor områder som ventilation, air conditioning og varmepumper. Du vil derfor få indsigt i de nyeste trends, som præger den internationale kølebranche og få mulighed for at indgå i et hav af faglige diskussioner. 

Dansk Køl & Varme har også arrangeret en tur på restauranten Bruderherz, som er beliggende i Nürnberg. Her kan du få alt fra wienerschnitzel til svinesteg. Restauranten tilbyder tilmed også vegetariske retter, hvis det er noget, som du foretrækker.

Hvis du har lyst til at spise sammen med andre medlemmer af Dansk Køl & Varme, er du meget velkommen. Alt du skal gøre er at sende en mail til info@koeleteknik.dk for at blive tilmeldt fællesspisning på restaurant Bruderherz. Det skal du gøre senest den 8. oktober kl. 12. 

Du finder et kort over alle messehallerne på ChillVenta her. Vi har markeret alle de stande, som indgår i det særlige medlemsprogram (længere oppe på siden). 

Online ERFA-møder

Online og landsdækkende ERFA-møder

På grund af coronasituationen, var Dansk Køl & Varme nødt til at omtænke ERFA-møderne, så der stadig kunne udveksles erfaringer, selvom samfundet var lukket ned. 

Det resulterede i online og landsdækkende ERFA-møder som midlertidige erstatninger for de regionale møder. 

På samme måder under de regionale ERFA-møder havde den nye form spændende præsentationer, muligheder for at stille spørgsmål og for at udveksle erfaringer.

Nu hvor samfundet igen er åbent, er de regionale ERFA-møder blevet genoptaget, men når der opstår emner, der er interessante for hele landet, vil de landsdækkende online ERFA-møder muligvis genopstå.

Kommende online ERFA-møde:

D. 12 juni 2023 kl. 16.: "Bliv klogere på PFAS i kølebranchen. Hvad har PFAS med kølebranchen at gøre, og hvad kan et forbud imod PFAS komme til at betyde for branchen?"

 • Slides vil blive lagt op efter mødet d. 12 juni.

Tidligere online ERFA-møder

D. 23. august kl. 16.: "Hvad indebærer ændringsforslaget om 2,5 kg-grænsen, og hvad gør Dansk Køl & Varme ved det?"

D. 9. juni kl. 16.:  "Aftaler mellem leverandører, kølefirmaer og kunder som konsekvens af  prisstigninger og leveringsproblemer - hvad siger juraen?

D. 25. januar kl. 16.: "Leveringsproblemer plager kølebranchen"

D. 26. oktober kl. 16.: "Hvad må du aftale med andre kølefirmaer, og hvad må du ikke?"

D. 20. maj 2021: "Nyt om ISO 9001-certificering"

 • Dansk Køl & Varme har i samarbejde med en konsulent udarbejdet nogle nye skabeloner for ISO 9001-certificering, som er gratis for medlemmer at bruge. Find dem her.

D. 19. april 2021: "Undgå at falde i en forsikringsfælde" + Kommende ændringer i lovene for branchen 

D. 25. marts 2021:  "Varmepumper i fjernvarmeværker"

D. 23. februar 2021: "Kan vi styrke branchen med et nyt beregningsredskab?"

D. 28. januar 2021: ”Coronaen har gjort mange arbejdsløse. Kan vi ansætte nogle af dem i kølebranchen?”

 

Kurser

Som medlem af Dansk Køl & Varme får du rabat på kurser og efteruddannelse, der bliver udarbejdet i samarbejde med Den jydske Haandværkerskole, TEC i Gladsaxe og Ahlsells uddannelsespulje.  

Kursus i brandfarlige kølemidler

Det er en kendsgerning, at kølebranchen arbejder imod en grønnere fremtid. Med den fremtid hører også de mere miljøvenlige kølemidler. Med den lavere GWP følger dog også en større brandfarlighed, og derfor er det vigtigt, at du har de rette kvalifikationer til at udføre arbejdet på en sikker måde.

Dansk Køl & Varme udbyder derfor i samarbejde med Den jydske Haandværkerskole og TEC et kursus i brandbare kølemidler.

Der er planer om flere kurser senere i 2022 både på Den jydske Haandværkerskole og TEC. Datoerne bliver meldt ud, så snart vi har dem. Men du kan allerede nu blive skrevet på venteliste.

Der udstedes et kursusbevis efter endt kursus, der viser at medarbejderen er i stand til at arbejde sikkert med brandbare kølemidler op til 2,5 kilo (eller mere end 2,5 kg, hvis du i forvejen har C eller D certifikat). 

Kurset forløber over 2 dage og i prisen medfølger også overnatning og forplejning.

OBS. der er plads til 12 deltagere på hvert hold, og grundet stor interesse, kan hver virksomhed max tilmelde to medarbejdere. 

Læs hele programmet her:

Pris for medlemmer: 2000kr

Tilmelding foregår på mail til info@koeleteknik.dk

Husk at angive:

- Navn på deltager(e)

- Firma

- Tlf. nr.

- Mailadresse

- Fødselsdato ( til kursusbeviset )

- Hvilket kursus og hvilke dage tilmeldingen gælder

- Om der ønskes overnatning.

 

Dette site benytter cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her >

OK