Sådan anmelder du ulovligt arbejde

Dansk Køl & Varmes politik er, at ulovligt arbejde og illegale kølemidler ikke er til diskussion. Det skal stoppes.

Det er almindeligt kendt i kølebranchen, at der findes virksomheder og personer som ikke følger den særlige lovgivning, der gælder for køle- og varmepumper. Uanset at lovgivningen er omfattende og kan være svær at finde rundt i, mener Dansk Køl & Varme, at der ikke kan være nogen diskussion om, at lovene skal overholdes. 

Når man bliver medlem af Dansk Køl & Varme, skriver man derfor under på, at overholde den lovgivning, der gælder for branchen. Ulovligt arbejde kan medføre eksklusion.

Vi opfordrer alle til, at anmelde ulovligt arbejde og illegale kølemidler, som de får viden om.

Anmeldelserne bruges for det første til at sætte en stopper for konkrete, ulovlige arbejder. Og for det andet bruges anmeldelserne til at vise politikerne, at der er behov for at stramme op og få stoppet "wild-west typer" på køleområdet. Anmeldelser nytter noget.

Dansk Køl & Varme har derfor brug for din anmeldelse. Hold dig ikke tilbage!

Derfor skal du anmelde ulovligt arbejde og illegale kølemidler

Der er tre gode grunde til at anmelde ulovligt arbejde:

  1. Fair play: Lige konkurrence kræver, at alle følger samme spilleregler. Når du anmelder ulovligt arbejde, er du med til at skabe lige konkurrence for dig selv og andre.
  2. Kvalitet: Vi vil sikre et højt niveau af kvalitet i branchen, og et medlemskab af Dansk Køl & Varme skal ses som et symbol på, at medlemmet leverer ydelser af kvalitet. Ulovligt arbejde er ikke arbejde af kvalitet, og det kan ødelægge kundernes tillid til hele kølebranchen.
  3. Bedre vilkår for branchen: Branchens omdømme i offentligheden har stor betydning for Dansk Køl & Varmes chancer for at tilkæmpe sig forbedringer for branchen. For eksempel gennem ændringer af love og regler. Ved at anmelde ulovligt arbejde, viser vi, at vi vil tages alvorligt. 

Hvordan finder jeg ud af, om kølemidlet er illegalt?

Læs pjecen "Beskyt din virksomhed - Køb kølemidler fra sikre leverandører!"

Sådan foretager du anmeldelsen

Har du kendskab til ulovligt arbejde, som eksempelvis uautoriseret arbejde, arbejde udført uden de krævede certifikater eller med ulovlige kølemidler?

Så kan du anmelde det enten direkte til myndighederne eller til Dansk Køl & Varme.

Vælger du at gøre det gennem Dansk Køl & Varme, følger vi en fast procedure, der sikrer en ensartet og habil proces. Desuden kan du forblive anonym over for myndigheden og eventuelle kunder.

Anmeldelsen foregår som udgangspunkt pr. email til sb@koeleteknik.dk . Heri skal du angive adresse for det ulovlige arbejde, samt gerne en beskrivelse af, hvad overskridelsen går ud på og vedlæg gerne et foto (men bemærk, at det er ulovligt at trænge ind på privat grund og tage fotos).

Vælger du at anmelde det direkte til myndigheder, kan du skrive til Arbejdstilsynet på at@at.dk eller udfylde dette indberetningsskema og melde det til Miljøstyrelsen.

Indberetter du til Miljøstyrelsen, kan det gøres anonymt, hvorimod hos Arbejdstilsynet er der ikke formel anonymitet, men du kan bede om at blive holdt anonym i sagsbehandlingen.

Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte direktør, Søren Bülow, på sb@koeleteknik.dk eller tlf. +45 21 42 85 69

  • 22-02-2021 16:14:51

Dette site benytter cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her >

OK