Sådan anmelder du illegale kølemidler

Illegale kølemidler kan virke tillokkende med billige priser, men Dansk Køl & Varmes politik er klar: Illegale kølemidler skal væk fra det danske køleteknik-marked.  

Når man bliver medlem af Dansk Køl & Varme, skriver man derfor under på, at overholde den lovgivning, der gælder for branchen. Ulovligt arbejde kan medføre eksklusion.

Derfor opfordrer vi alle til at anmelde arbejde med, og salg af, illegale kølemidler. 

Anmeldelserne bruges for det første til at sætte en stopper for konkrete, ulovlige forhandlere og kølemidler. For det andet bruges anmeldelserne til at vise politikerne, at der er behov for at stramme op på kontrollen på området. Anmeldelser nytter noget.

Dansk Køl & Varme har derfor brug for din anmeldelse. Hold dig ikke tilbage!

Hvordan finder jeg ud af, om kølemidlet er illegalt?

Læs pjecen "Beskyt din virksomhed - Køb kølemidler fra sikre leverandører!"

Derfor skal du anmelde ulovligt arbejde og illegale kølemidler

Der er fire gode grunde til at anmelde illegale kølemidler:

  1. Klimaet: De illegale HFC-kølemidler er meget skadelige for klimaet, og mangelfulde flasker eller ulovlige engangsflasker kan lække kølemidler til atmosfæren, hvilket påvirker den globale opvarmning.
  2. Fair play: Lige konkurrence kræver, at alle følger samme spilleregler. Når du anmelder ulovligt arbejde, er du med til at skabe lige konkurrence for dig selv og andre.
  3. Kvalitet: Vi vil sikre et højt niveau af kvalitet i branchen, og et medlemskab af Dansk Køl & Varme skal ses som et symbol på, at medlemmet leverer ydelser af kvalitet. Ulovligt arbejde er ikke arbejde af kvalitet, og det kan ødelægge kundernes tillid til hele kølebranchen.
  4. Bedre vilkår for branchen: Branchens omdømme i offentligheden har stor betydning for Dansk Køl & Varmes chancer for at tilkæmpe sig forbedringer for branchen. For eksempel gennem ændringer af love og regler. Ved at anmelde ulovligt arbejde, viser vi, at vi vil tages alvorligt. 

Sådan foretager du anmeldelsen

Har du kendskab til arbejde med, eller salg af ulovlige kølemidler?

Så kan du anmelde det enten direkte til myndighederne eller til Dansk Køl & Varme.

Vælger du at gøre det gennem Dansk Køl & Varme, følger vi en fast procedure, der sikrer en ensartet og habil proces. Anmeldelsen foregår som udgangspunkt pr. email til sb@koeleteknik.dk

Vælger du at anmelde det direkte til myndigheder, kan du udfylde dette indberetningsskema og melde det til Miljøstyrelsen. Både gennem Dansk Køl & Varme kan du vælge at være annonym. 

Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte direktør, Søren Bülow, på sb@koeleteknik.dk eller tlf. +45 21 42 85 69

  • 13-07-2022 11:08:32

Dette site benytter cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her >

OK