Nu er retrofit af store HFC-anlæg tilladt

Miljøstyrelsen har ændret sin fortolkning af retrofit af HFC-anlæg over 10 kilo.

Hidtil har det ikke været tilladt at erstatte én type HFC med en anden i et anlæg med mere end 10 kilos fyldning. Så var anlægget nemlig at regne for et ”nyt” anlæg, og som bekendt betyder 10-kilos reglen, at man ikke må installere HFC-anlæg på over 10 kilos fyldning.

”Kort sagt, må man gerne skifte fra ét HFC-kølemiddel til et andet, uden at det bliver betragtet som at bygge et nyt anlæg, under forudsætning af, at anlæggets kapacitet og/eller fyldning ikke øges, og at det nye kølemiddel er mere klimavenligt end det gamle”, meddeler styrelsen.

Med ”mere klimavenligt” menes et lavere GWP. Hertil skal man huske de nye regler fra EU's nedfasningsplan som per 1/1 2020 betyder, at man ikke må servicere med HFC med en GWP 2.500 eller derover på anlæg over 40 ton CO2-ækvivalenter, medmindre HFCen er regenereret eller genvundet. Andre former for regulering - navnlig fra Arbejdstilsynet - gælder også fortsat, og man kan derfor ikke uden videre gennemføre et retrofit.

Da der er alene er tale om en ny fortolkning og ikke en ændret bekendtgørelse, træder den nye regel i kraft med det samme.

Dette site benytter cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her >

OK