
Se eller gense vores online ERFA-møde om PFAS
På mødes blev det gennemgået, hvad PFAS har med kølebranchen at gøre, og hvilken betydning et PFAS forbud kan have for branchen. Hvis du er logget ind, kan du se eller gense hele præsentationen her.
Hvad har PFAS med kølemidler at gøre, og hvilken betydning vil et forbud mod PFAS have for kølebranchen?
Dansk Køl & Varme har gjort det nemt for dig at få et overblik over PFAS situationen og dens betydning for kølebranchen.
Se mere her.
Dansk Køl & Varmes politik er, at ulovligt arbejde og illegale kølemidler skal stoppes. Vi opfordrer derfor alle til, at anmelde det ulovlige arbejde og de illegale kølemidler, som de får viden om.
Har du kendskab til ulovligt arbejde som eksempelvis uautoriseret arbejde, arbejde udført uden de krævede certifikater eller med ulovlige kølemidler?
Så kan du anmelde det direkte til myndighederne eller til Dansk Køl & Varme på sb@koeleteknik.dk.
Læs mere her.
Hvis du er i tvivl om svaret på dét spørgsmål, kan du med fordel orientere dig i dette opslag fra Dansk Køl & Varme.
Som du måske har lagt mærke til er "Spørgsmål og svar"-sektionen blevet omdøbt til "Regler og lovgivning".
I Dansk Køl & Varme arbejder vi hele tiden for, at vores hjemmeside skal være nem at forstå. Vi har derfor valgt at ændre navnet, da det passer bedre til indholdet, som man kan finde i sektionen.
Politiets Nationale Enhed for Særlig Kriminalitet har henvendt sig til Dansk Køl & Varme, fordi de har modtaget anmeldelser om svindelnumre i varmepumpebranchen.
Læs mere om svindelnumrenes karakter, og hvad du gør, hvis du bliver udsat for det samme her.
Hvis du har et A- eller et B-certifikat, kan du få det nye Type 1-certifikat gennem efteruddannelse på Den jydske Haandværkerskole.
Læs mere og find informationer om, hvilke kurser du skal tage for at få Type 1-certifikat her.
Vi har nu samlet alle informationer om Årsmødet 2022, som blev afholdt den 11. til 12. november 2022, på siden her.
Det indbefatter også en masse stil- og levende billeder, der giver et indblik i stemningen og de ting, der var på programmet.
... vel at mærke til bestyrelsesvalget i Dansk Køl & Varme.
Der er henholdsvis tre kandidater til to ordinære bestyrelsesposter og to kandidater til to bestyrelsessuppleantposter. Læs om dem her.
Læs mere om de øvrige punkter på dagsordenen her.
Den 11. til 12. november 2022 løber Dansk Køl & Varmes Årsmøde og generalforsamling af stablen. Tilmeldingen er nu lukket.
Du kan læse det fulde program for Årsmødet 2022 her, herunder ledsagerprogrammet.
Vil du med Dansk Køl & Varme på Chillventa 2022?
Så er der heldigvis stadig pladser på Living Hotel Nürnberg, som Dansk Køl & Varme har booket til medlemmerne. Tilmeld senest den 1. september 2022 til info@koeleteknik.dk.
Læs mere om hotellet og det særlige program for Dansk Køl & Varmes medlemmer på siden her.
Hvad indebærer ændringsforslaget om 2,5 kg-grænsen, og hvad gør Dansk Køl & Varme ved det?
Kom til Online ERFA-møde tirsdag den 23. august kl. 16 og bliv opdateret på sagen.
Tilmeld dig ved at sende en mail til info@koeleteknik.dk.
Arbejdstilsynet har sendt et lovforslag i høring, som går på at sænke kravene til arbejde med køleanlæg og varmepumper. Det omfatter både certifikat- og eftersynskrav.
Dansk Køl & Varme gør en ihærdig indsats for at gøre opmærksom på forslagets skadevirkninger på både klima og arbejdsmarked.
Læs mere om forslaget og Dansk Køl & Varmes argumenter her.
Med de nye kølemontørcertifikater, som trådte i kraft den 1/7 2022, følger en lovændring. Lovændringen er at finde i bekendtgørelse 1978, bilag 5 om kvalifikationskravene. Virksomhedens ISO 9001-system skal derfor tilpasses i henholdsvis kompetencematrixen og i de normative referencer.
Til medlemmer af Dansk Køl & Varme er der en opdateret ISO 9001-skabelon, som kan hentes på siden her.
Dansk Køl & Varmes aftale med forsikringsmæglerfirmaet Ensure dækker nu også firmapensionsaftaler. Din virksomhed kan derfor få en uforpligtende gennemgang af dens behov for pensionsaftaler.
En pensionsaftale kan hjælpe virksomheden med at dække nøglepersoner i tilfælde af ulykke eller længerevarende sygdom.
Du kan læse mere om mere om samarbejdet med Ensure, og hvordan en firmapensionsaftale kan gavne din virksomhed ved at klikke her.
F-gas-forordningen er sat i verden for at nedfase brugen af HFC-kølemidler i EU-lande frem mod 2030. Den står til at blive betydeligt mere ambitiøs fra den 1/1 2024.
Læs om EU-Kommissionens forslag til en revideret F-gas-forordning på siden her.
Fem lande i Europa - herunder Danmark - har foreslået at forbyde brugen af PFAS; et miljøskadeligt stof, som blandt andet findes i HFC-kølemidler.
I skrivende stund er vi i undersøgelsesfasen, derefter går en længere proces i EU i gang, og så vil et egentligt forbud først kunne træde i kraft i 2025/26.
Læs mere om PFAS-problematikken under "Kølemidler" på siden her (kræver login).
13 kursusdage, hvis du har A-certifikat, 8 kursusdage, hvis du har B-certifikat.
Det er i grove træk, hvad det kræver for at få det nye Type 1-certifikat, som pr. 1/7 2022 erstatter de gamle A-, B- og C-kølemontørcertifikater.
Læs mere om de nye kølemontørcertifikater på siden her.
Dansk Køl & Varme søger en teknisk konsulent, som gerne vil gøre en indsats for klimaet, er god til at sætte sig ind i tekniske problemstillinger og kan formidle dem på en forståelig måde til gavn for vores medlemmer.
Læs mere om stillingen her.
Kan man sende udgiften videre til kunden, hvis prisen på udstyr og materialer stiger midt i en opgave? Kan leverandøren både udskyde levering og hæve prisen på samme tid, selvom der er tale om en eksisterende aftale?
Få svar på dét og meget mere på Dansk Køl & Varmes online ERFA-møde den 9. juni kl. 16. Tilmeld dig ved at sende en mail til info@koeleteknik.dk.
Læs mere under fanen "Online ERFA-møder" på siden her.
Datoen for Årsmødet og den årlige generalforsamling er nu fastlagt.
Det kommer til at foregå d. 11-12. november 2022, hvoraf størstedelen af arrangementet kommer til at foregå i Grundfos' hovedkvarter i Bjerringbro, som er beliggende i Viborg Kommune.
Du kan læse mere om Årsmødet 2022, samt hvordan generalforsamlingen kommer til at forløbe her.
Chillventa, den førende messe indenfor køleteknik løber af stablen den 11. til den 13. oktober 2022 i Nürnberg, Tyskland.
Dansk Køl & Varme tilbyder fælles overnatning på et centralt hotel, og hvis du vil sikre dig en plads, så skynd dig at sende din tilmelding til info@koeleteknik.dk.
Læs mere her.
Der kan gå op til et halvt år, før husejere får tilsagn om tilskud til deres varmepumpe fra Energistyrelsens såkaldte Bygningspulje.
Selvom der var 16.000 ansøgere til puljen, mener direktør for Dansk Køl & Varme, Søren Bülow, at Energistyrelsen burde være rustet til opgaven, siger han til DR.
Dansk Køl & Varme er gennem den ukrainske pendant til brancheorganisationen blevet bekendt med, at køleteknologier bliver brugt i militær sammenhæng af Rusland.
Den form for militær anvendelse tager Dansk Køl & Varme kraftig afstand til, og desuden vil vi gerne bakke op om den boykot og sanktionering af Rusland, som Danmark og resten af EU praktiserer. Derfor: Hjælp Ukraine - stop al handel med Rusland.
F-gasforordningen, som har til formål at nedfase brugen af HFC-kølemidler, er ved at blive revideret i EU-kommissionen.
Der er en bred vifte af stramninger på vej, og nogle af dem kan du læse om her.
Formand, Thomas Panum, sætter fokus på de mange gode lærlingehistorier i Dansk Køl & Varmes medlemsvirksomheder gennem et nyt fast element i medlemsbladet temp.
Det faste element hedder "Formandsfokus: Den gode lærling", og du kan læse den første artikel i serien i medlemsbladet her.
Dansk Køl & Varmes første ERFA-møde i 2022 blev afholdt i Region Hovedstaden den 15. februar kl. 16, og de næste finder sted hhv. den 22. februar i Region Nordjylland og den 23. februar i Region Syddanmark. Du finder de øvrige ERFA-møde-datoer og deres lokationer på siden her.
Send din tilmelding til info@koeleteknik.dk.
Dansk Køl & Varme tilbyder sine medlemmer en Garantiordning.
Du kan læse mere om ordningen her og se vores "explainer", der forklarer, hvordan og hvornår Garantiordningen dækker.
Den 25. januar afholdt Dansk Køl & Varme årets første online ERFA-møde.
Emnet var "Leveringsproblemer i kølebranchen". Et fænomen, som branchen har været rigeligt plaget af i længere tid, og som man gerne ser, så snart som muligt, får en ende.
Du finder slides fra det online ERFA-møde her.
Du kan læse mere om ERFA-møderne - både de digitale og de fysiske - her.
Det kan være svært at finde hoved og hale i de nye regler, og derfor har vi lavet en quick-guide, så det bliver nemmere for medlemmerne at overholde lovgivningen.
Læs mere om de nye regler under ”Skabeloner og Vejledninger” og ”Find svar”.
Ved Dansk Køl & Varmes generalforsamling 2021 overtog Thomas Panum formandsposten fra tidl. formand Christian Ildor.
I videoen her kan du se den personlige overlevering af formandsposten, hvor der både er fokus på brancheforeningens fortid og fremtid.
Gennem fire år har Christian Ildor været formand for Dansk Køl & Varme, men nu har han solgt sin kølevirksomhed, og formandsposten er overgået til Thomas Panum. I artiklen her kan du læse Christian fortælle om sit køleliv gennem næsten 40 år.
Ved sidste bestyrelsesmøde blev Anders Hansen fra LF Køleteknik ApS valgt til næstformand. Anders Hansen har siddet i Dansk Køl & Varmes bestyrelse i 7 år og overtager posten som næstformand fra Thomas Panum, der blev valgt til formand ved generalforsamlingen d. 5. november. 2021.
Du kan læse Anders Hansens parole til bestyrelsen på siden her.
Den gamle 10-kg-regel for fylding af køleanlæg og varmepumper er blevet til en 5-ton-regel. Læs om både EU's regler og de danske regler, og om hvad de betyder for grænserne for HFC-kølemiddel under 'Skabeloner og vejledninger'.
OBS! 5-ton-reglen gælder vel at mærke kun installation af nye anlæg samt ombytning eller flytning af eksisterende anlæg
Dansk Køl & Varme har opdateret både indhold og udseende af tilsynsbogen. Derfor kan Dansk Køl & Varmes medlemmer nu hente en elektronisk udgave af bogen her eller bestille bøgerne hjem gennem sekretariatet på info@koeleteknik.dk
På generalforsamlingen blev fem poster i bestyrelsen besat:
Ny formand: Thomas Panum fra PVN Køleteknik A/S.
Nyt bestyrelsesmedlem: Helge Mærsk Bjerg fra Bjerg Køle Service ApS
(Genvalgt) Bestyrelsesmedlem: Anders Hansen fra LF Køleteknik A/S
Ny bestyrelsessuppleant: Casper Christiansen fra Advansor A/S
Ny bestyrelsessuppleant: Rudi Weje fra Nordkøl A/S
Du kan finde et hav af gode billeder fra generalforsamling og Årsmøde på Dansk Køl & Varmes Facebookside her
Thomas Panum fra PVN Køleteknik A/S blev på årets generalforsamling valgt som ny formand for Dansk Køl & Varme. Vil du vide lidt mere om Thomas, kan du se hans opstillingsvideo til formandsposten her.
Her kan du finde informationer om Dansk Køl & Varmes Årsmøde og generalforsamling 2021, hvor arrangementet blandt andet byder på rundvisning hos Danfoss og en festaften på Alsik Hotel & Spa den 5. og 6. november.
Til Dansk Køl & Varmes generalforsamling den 5. november, som finder sted i forbindelse med Årsmødet 2021, er der flere kandidater, der stiller op til Dansk Køl & Varmes bestyrelsesposter. Læs mere om kandidaterne ved at scrolle ned på siden her.
Til årets generalforsamling skal der vælges en ny formand for Dansk Køl & Varme. Til denne post stiller Thomas Panum op med en parole om en brancheforening for alle, og fokus på synlighed i samfundet - den kan du se i videoen her.
Du kan selv stille op til formandsposten ved at kontakte: sb@koeleteknik.dk
Tirsdag d. 26. oktober. kl. 16. afholder Dansk Køl & Varme det næste landsdækkende, online ERFA-møde.
Temaet for mødet er de regler der er for samarbejde med andre kølevirksomheder, og mødet vil bl.a. indebære et oplæg fra advokat Marie Løvbjerg fra Horten Advokatpartnerselskab om netop disse regler.
Læs mere om mødet og tilmeld dig under 'Online ERFA-møder'.
Der er få billetter tilbage til årets store kølebegivenheden: Køle- og Varmepumpeforum.
Begivenheden afholdes d. 4. oktober og har fokus på ny viden inden for køleteknik og varmepumper, og så er det en oplagt mulighed for at udvide sit faglige netværk.
Dansk Køl & Varme har sendt to høringssvar til Energistyrelsens tilskudsordninger til blandt andet varmepumper.
Heri foreslår vi, at de varmepumper, som der gives tilskud til, er de mest grønne af slagsen, og at tilskuddet til varmepumper skal være betinget af at varmepumpen installeres af en certificeret virksomhed.
Læs Dansk Køl & Varmes høringssvar her
Fredag den 25. juni blev køletekniker #1000 fejret på Den jydske Haandværkerskole.
Se her, hvordan det gik til.
Kølebranchens Kvalitetsordning (KKO) og Dansk Køl & Varme har indgået et partnerskab til gavn for begge parter.
KKO og Dansk Køl & Varme har nemlig én fundamental ting til fælles: De arbejder begge for kvalitet.
Læs mere om samarbejdet her.
Energistyrelsen har lavet en informationsflyer, som giver et overblik over myndighedskravene til mindre luft/vand- og væske/vand-varmepumper.
Dansk Køl & Varme gør dog opmærksom på, at oversigten ikke omfatter alt, men blot er et udtryk for minimumskravene på området.
Som led i regeringens klimaaftale sættes afgiften for HFC’er op pr. 1. juli 2021. Den såkaldte CFC-afgift forhøjes med cirka 30 kroner per ton CO2e, og loftet over afgiften på 600 kr./kg ophæves.
Vis dine kunder, at udgifterne er steget med dokumentet her
Se en oversigt over prisstigningerne her.
Fra den 1/7 2021 må den maksimale fyldning for nye split-anlæg være 5 tons CO2.
Læs mere om undtagelserne for reglen samt muligheden for at søge om dispensation her.
Dansk Køl & Varme har været i forhandling med Dansk Standard og kan nu tilbyde 40% rabat på standarder til medlemsvirksomheder.
Det drejer sig om EN378: Kølesystemer og varmepumper - Sikkerheds- og miljøkrav, som blandt andet er en del af grundlaget for Iso 9001-certificeringen.
Læs her, hvordan du får gavn af rabatten.
Den 25. juni har Den jydske Haandværkerskole (DjH) uddannet 1000 køleteknikere, siden køleteknikeruddannelsen blev oprettet i 1986.
Dét vil Dansk Køl & Varme fejre med et speciallavet kunstværk malet af kunstneren, ”Mormor”. Et kunstværk, som skal markere den historiske milepæl, det er, at branchen har uddannet 1000 køleteknikere.
Den 7. april åbnede Bygningspuljen, der giver private husejere tilskud til at montere varmepumper.
Men efter kun 12 timer, var puljen tømt, og der blev lukket for ansøgninger.
Dansk Køl & Varme er bange for, at tilskudsordningen bremser den grønne omstilling og har derfor skrevet en pressemeddelelse, der råber Klima-, Energi- og Forsyningsminister, Dan Jørgensen, op.
Læs pressemeddelelsen her.
Dansk Køl & Varme har lavet en guide med inspiration og skabeloner, så din virksomhed kan komme bedst muligt i gang med at arbejde med FN's verdensmål.
Find guiden, skabeloner og gode eksempler her: Din Guide til verdensmålene.
Energistyrelsens tilskudspulje til blandt andet varmepumper for private husstande er nu blevet ændret, efter et bredt politisk flertal stemte ”ja” til Energistyrelsens ændringsforslag.
Læs, hvordan Dansk Køl & Varme forholder sig til ændringerne i et interview med Altinget her.
Den nye 10-kilo regel møder modstand fra både andre EU-lande og Dansk Energi. Det kan få afgørende betydning for, hvad der sker med den nye regel, som ellers skulle være trådt i kraft den 1. juli 2021.
Læs mere her.
I videoen her giver Søren Bülow en forsmag på jubilæumsbogen "Kølefolk og klimakriser". Han fortæller blandt andet, hvorfor bogen har en "åben ryg", og hvorfor det ikke er en støvet historiebog.
Læs mere om "Kølefolk og klimakriser" og din mulighed for at få et eller flere eksemplarer her.
Den første tilskudspulje til blandt andet varmepumper åbnede i efteråret 2020 og var tom efter kun fire dage.
Varmepumpemontørers arbejde var sat på pause landet over, og Energistyrelsen reviderer nu tilskudsordningen.
I første omgang åbner en ny tilskudspulje på mindst 675 mio. kroner i slutningen af marts 2021.
Læs mere om puljen her.
Tirsdag den 23. februar kl. 16 kan du dele dine egne ønsker og idéer til, hvad et beregningsprogram skal kunne og blive klogere på, hvad mulighederne for beregningsprogrammer er.
Dansk Køl & Varmes jubilæumsbog "Kølefolk og klimakriser" lander snart i medlemmernes postkasser.
Den er blevet trykt af Narayana Press, et munkekloster, der driver et trykkeri, og dét har formand for Dansk Køl & Varme, Christian Ildor fået lov til at opleve - og sætte i gang.
Se, hvordan det foregik her.
Læs mere om jubilæumsbogen her.
Klimaminister Dan Jørgensen skriver i et brev til Dansk Køl & Varme, at VE-godkendelsen kun er et supplement og ikke erstatter de gældende regler for installation af varmepumper.
Læs om de gældende regler her:
Klimaminister Dan Jørgensen har nu forholdt sig til nogle af de uklarheder, der har været omkring VE-godkendelsesordningen, efter Dansk Køl & Varme i december 2020 sendte ham et brev.
Han skriver blandt andet, at "VE-godkendelsen ikke erstatter andre gældende regler for installation af varmepumper."
Læs Dan Jørgensens brev her.
Grundet coronasituationen, kan Dansk Køl & Varme ikke afholde ERFA-møder som vi plejer.
Derfor har vi nu stablet et landsdækkende, online møde på benene kl. 16.00 d. 28. januar.
Læs mere om tema og indhold og tilmeld dig her:
I 2020 var prisen på HFC’er stabil, men nu – fra januar 2021 – bliver der signaleret tydelige prisstigninger fra særligt storproducenten Kina, fortæller Claus Bo Jacobsen, administrerende direktør for H. Jessen Jürgensen A/S.
Ahlsell modtog de første forhøjede priser den 5. januar om morgenen, fortæller divisionsdirektør ved Ahlsell REF, Henrik Lohse, og om end det var forventet, var det stadig overraskende hurtigt.
Læs mere om prisstigningerne her.
Det norske magasin Kulde får fra februar-nummeret i 2021 nyt liv på de danske sider. Redaktør på Kulde, Stein Iglebæk, mener, at Dansk Køl & Varme må være de bedst egnede til at vurdere, hvad der rører sig på det danske køle- og varmepumpemarked. Derfor tog han imod vores opfordring til at ansætte journalist Mikkel Hamann Jensen til opgaven.
Læs mere om Mikkel Hamann Jensen her.
Rekordmange repræsentanter fra Dansk Køl & Varmes medlemsvirksomheder har været på kursus om brandbare kølemidler i 2020.
Christoffer Mølgaard Petersen er en af de deltagere, og for ham har det været meget meningsfuldt at være på kursus.
Du kan læse om Christoffers oplevelse med kurset her:
Med kampagnen "Stå stærkere" og et større fokus på kommunikationen omkring de mange fordele ved at være en del af Dansk Køl & Varme, lykkedes det frem til generalforsamlingen 2020 at anskaffe 14 nye medlemmer i 2020.
Selvom målet, der oprindeligt blev sat, var 20 medlemmer, er vi nået langt, og vi håber, at vi ved generalforsamlingen 2021 vil stå endnu stærkere.
Læs mere her (kræver login).
På årets generalforsamling blev en ny garantiordning stemt igennem. På det seneste bestyrelsesmøde blev der nedsat et udvalg, som i tilfælde af en konkurs skal gå ind og vurdere ansøgninger om garanti. Dét godkendelsesudvalg består af (fra venstre): Palle Jørgensen fra Johnson Control, Stig Nilsson fra Selantec og Ulrich Basse fra Aircon Teknik.
Læs mere her.
- ”Heldigvis” har vi en køletekniker, der for nyligt er rejst, fordi han har fået et andet job, men det er ikke utænkeligt, at der kommer nogle fyringer som resultat af det her. Jeg har været i firmaet i lang tid, så jeg er nok ikke den første, der ryger, men jeg kan mærke det på arbejdsklimaet; at folk er nervøse for at miste deres arbejde, fortæller John Nielsen, som er kølemontør og -tekniker ved Kurt Riishøj A/S i Slagelse.
Læs hele interviewet med John Nielsen her.
Til det første bestyrelsesmøde efter årets generalforsamling valgte adm. direktør ved PVN Køleteknik, Thomas Panum (fra højre på billedet), at påtage sig rollen som ny næstformand i Dansk Køl & Varmes bestyrelse.
Som næstformand træder han f.eks. til ved et møde, hvis formanden ikke selv kan deltage.
På generalforsamlingen d. 6. november 2020 blev Peter B. Olesen (fra venstre), Jonas Sejer og Stig Nilsson valgt ind, som hhv. bestyrelsessuppleant og bestyrelsesmedlemmer.
På undersiden her, kan du se Jonas Sejer og Stig Nilssons opstillingsvidoer og deres ønsker for bestyrelsen.
På årets generalforsamling blev Dansk Køl & Varmes garantiordning stemt igennem. Garantiordningen skal være et kvalitetsstempel, som medlemmerne kan vise sine kunder, og vil start være tilgængelig.
Læs mere om den fremtidige garantiordning her
Regeringen har afsat 2.3 mia. kr. til tilskud af varmepumper. Dansk Køl & Varme bakker op om tilskuddet til de klimavenlige løsninger, men frygter at sjusk med installationer og serviceringer kan ødelægge klimagevinsten.
Palle Jørgensen valgte ikke at genopstille til bestyrelsen, da der var generalforsamling d. 6/10 2020.
Men det er bestemt ikke, fordi han ikke har nydt arbejdet - tværtimod!
Læs Palles erfaringer med arbejdet i bestyrelsen her
Efter 8 år i bestyrelsen har Brian Ziegler valgt ikke at genopstille til Generalforsamlingen d. 6/10 2020.
Læs om hans tanker bag beslutningen og se videoen om hans erfaringer i bestyrelsen her
Til generalforsamlingen d. 6. november skal der stemmes om en ny garantiordning i Dansk Køl & Varme.
Ordningen skal ikke kun markedsføres for dens økonomiske garanti, men også være en garanti for, at man har en brancheforening i ryggen, der har lovligt arbejde, kvalitet og grøn omstilling som mærkesager.
Nu er der mere tid til, at installatør- og montørvirksomheder kan opnå VE-godkendelse og dermed få tilskud på varmepumper.
I Skrotningsordningen er kravet om VE-godkendelse udsat til 1. januar 2021, og i Bygningspuljen til 1. april 2021.
Læs vores vejledning til VE-godkendelse og tilskud til varmepumper her (kræver login)
Nu er der fastsat datoer til vinterens ERFA-møder.
Region Nordjylland: D. 19/11 kl. 16. AFLYST, ny dato kommer.
Region Hovedstaden: D. 26/11 kl. 16.
Region Midtjylland: D. 1/12 kl. 16.
Region Sjælland: D. 2/12 kl. 16.
Region Syddanmark: D. 3/2 kl. 16.
Læs mere om ERFA-møderne og tilmeld dig her.
1/1 2021 erstattes A, B, C og D-certifikaterne af ét almindeligt kølemontørcertifikat, der gælder til alle kølemiddelfyldninger over 2,5 kilo – bortset fra ammoniak.
Fra 1/7 2021 bliver 10-kilos reglen for maksimal fyldning på nye HFC-anlæg erstattet med en begrænsning på 5 tons CO2-ækvivalenter. Ændringen burde være positiv, fordi den gør det mere attraktivt at arbejde med kølemidler med mindst mulig GWP. Men det er desværre en nem regel at snyde med.
I vinter anmeldte Dansk Køl & Varme 3 skøjtebaner med ulovlige kølemidler til Miljøstyrelsen. Det er endt med 2 indskærpelser og et påbud om destruktion af anlægget. Læs den fulde historie på side 8 i Temp.
Bliv ved med at anmelde det ulovlige arbejde! Se guiden her:
VE-godkendelse, abonnement og minimumskrav på antal installationer - det er nogle af kravene for tilskud til varmepumper i private hjem per 1. januar.
Det fremgår af 2 nye bekendtgørelser, der netop har været i høring.
Dansk Køl & Varme mener, at de nye krav vil give problemer.
VE-godkendelse er falsk tryghed (pressemeddelelse)
Tilskud til abonnement skævvrider konkurrencen (høringssvar)
Vi har indgået en ny aftale med mæglervirksomheden, Ensure, som gør, at du som medlem i samarbejde med Ensure kan få den bedste og billigste løsning til lige netop jeres virksomhed.
Virker FN's verdensmål en anelse komplekse og uopnåelige? Det behøver de ikke være! Følg vores guide, og få indkorporeret FNs verdensmål i dit firma.
Har du set en bil med et af de her spørgsmål? Så har du spottet en køletekniker. Find svarene her!
Den private forskningsorganisation, Projekt Drawdown, har sat sig for at finde de 100 mest effektive klimaløsninger. Udfasning af kølemidler er nr. 1 på listen. Læs mere her.
Der er rig mulighed for at udveksle erfaringer og diskutere aktuelle problemstillinger til de kommende ERFA-møder, som afholdes rundt omkring i landet. Læs mere om programmet, datoer og placering her.
Efter en workshop med Miljøministeriet ligger det klart, at ministeriet har til hensigt at foreslå en ændring af 10-kilosreglen.
Q8 og Shell har indgået en samarbejdsaftale, så kunderne i begge selskaber nu kan bruge benzinkortene på alle de to selskabers stationer.
Herunder også de benzinkort som man kan få igennem AKB.
Det blev vedtaget på generalforsamlingen, at hvis et medlemsfirma laver ulovligt arbejde kan firmaet ekskluderes for foreningen.
Bornfrost havde lånt dele af AKB's uddannelsesstand til messe i efteråret - og med stor succes.
Miljøstyrelsen har ændret sin fortolkning af retrofit af HFC-anlæg over 10 kilo.
Varmepumpers stigende popularitet har gjort dem til attraktive tyvekoster. Læs her, hvad du kan gøre for at forebygge problemet.
En ny rapport fra Teknologisk Institut viser at miljørigtige varmepumper er på vej ind i fjernvarmenettet, og at danske forsyningsvirksomheder derfor vil investere i varmepumper. Læs mere om udviklingen her.
28. maj indgik AKB og Ahlsell Danmark ApS en ny samarbejdsaftale, som giver nogle fordele for vores medlemmer. Læs mere om aftalen her.
Læs her, hvordan Datatilsynet udvælger virksomheder til kontrol og gennemgang af deres databehandling.
Politiet får flere og flere anmeldelser om indbrud i varevogne. Den stigende tendens er ikke kun i kølebranchen, men vi opfordrer vores medlemmer til at være ekstra opmærksomme på at sikre jeres ejendele i jeres varevogne. Læs mere om den stigende tendens her.
Det viser en rapport fra d. 05.07.2020, der er bestilt af Den europæiske organisation for forhandlere af f-gasser (EFCTC)
Læs rapporten her:
Gennem to kampagnevideoer på Facebook, har Dansk Køl & Varme forsøgt at skabe opmærksomhed omkring de lovpligtige (og nødvendige) eftersyn af køleanlæg. De to videoer viser hhv. en opfordring fra tidligere formand af Dansk Køl & Varme, Christian Ildor, og et eftersyn af Dansk Køl & Varmes køleanlæg af køletekniker Louie Hansen - se dem her.
Dette site benytter cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies. Læs mere her >